Trodjelni keksići. Fini prhki keksići u tri dijela prošarani otopljenom čokoladom s posipom sjeckanih pistacija veseliti će sve ljubitelje prhkih kolača.
Tijesto:
– 20 dag maslaca
– 20 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 40 dag oštrog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 2 dag maslaca
– 3 žlice ulja
Dekoracija:
– 5 dag neslanih pistacija
Priprema tijesta: Omekšan maslac miksati sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane pjenasto. Dodati jaje, pa žumanjak. Brašno s praškom za pecivo prosijati na smjesu s maslacem i promiješati. Slagati na lim obložen papirom za pečenje po 3 manje kuglice, uz razmak 3 – 4 milimetra, koje će se tijekom pečenja spojiti. Peći 10 – 15 min na 180 °C, pazeći da rubovi ne potamne.
Priprema glazure: Na pari napraviti glazuru pa njome ukrasiti puslice.
Priprema dekoracije: Posuti sjeckanim pistacijama.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“