src=– 4 komada fileta bakalara, bez kože
– 2 žlice maslinovog ulja
– 4 mlada luka
– nasjeckana
– 150 ml suhog vermoutha
– 300 ml riblje juhe ili povrtnog temeljca
– 3 žlice svježeg sira s vrhnjem ili ekstramasnog vrhnja
– 7 dag (kozjeg sira bez kore i narezanog na komadiće
– 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
– sol
– mljeveni crni papar

Odstranite sve zaostale kosti iz fileta bakalara, isperite pod hladnom vodom i osušite papirom. Stavite komade bakalara na tanjur i dobro posolite i popaprite. Zagrijte tavicu s neprijanjajućim dnom, tada stavite žlicu ulja, okrećući tavicu da ulje prekrije cijelu površinu dna. Stavite komade bakalara i pržite 4 minute, bez da ih pomičete i okrećete, dok se lijepo zapeku. Preokrenite svaki komad i pržite drugu stranu još 3 minute, ili dok ne otvrdnu. Izvadite bakalar, stavite ga na tanjur za serviranje i držite na toplom. Zagrijte preostalo ulje i pržite mladi luk minutu, neprestano miješajući. Dodajte vermouth i pirjajte dok se luk ne smanji na pola svoje veličine. Umiješajte vrhnje i sir pa kuhajte na laganoj vatri 3 minute. Dodajte sol i papar, umiješajte peršin i prelijte preko bakalara. Ukrasite peršinom i servirajte.

Prethodni članakPunjena šunka
Sljedeći članakPijani šaran
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.