width= – 2 žlice maslinovog ulja
– 1 luk
– 1 crvena paprika
– 1 tikvica
– 2 češnja češnjaka
– 2 konzerve tune u vlastitom soku
– sjeckana rajčica
– sol
– papar
– 6 tortilja
– 150 g naribanog sira
– 40 g parmezana

Za umak:
– 1 avokado
– 1-2 žlice nasjeckanog korijandera
– 2 žlice maslinovog ulja
– 2 žlice limunova soka
– sol
– papar

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte papriku nasjeckanu na kockice, zatim tikvice narezane na kockice, protisnuti češnjak te dodajte tunu i sjeckanu rajčicu. Posolite i popaprite prema potrebi. Pirjajte, povremeno miješajući nekoliko minuta. Na tortilju stavite smjesu s tunom, pospite s malo sira, zarolajte i položite u posudu za pečenje. Postupak ponovite i s preostalim tortiljama. Namastite posudu za pečenje (6 cm dubine, 20×28 cm) i položite napunjene tortilje. Pospite preostalim naribanim sirom i ribancem. Pecite 15 do 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C ili dok sir ne dobije zlatnosmeđ u boju. Avokado sitno narežite te mu dodajte nasjeckani korijander i pokapajte s limunovim sokom. Posolite, popaprite i sve dobro izmiješajte.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakPaprika mix
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.