pastrva od oko 1 kg
15 dag fileta pastrve
1 ljutika
ploška celera
mrkva
10 dag šampinjona
2 žlice vrhnja
1 bjelanjak
1 vezica peršina
1 vezica krasuljice
3 žlice maslinova ulja
žlica maslaca
sol
papar

Pastrvi izvadite utrobu i odstranite joj kost. Celer, mrkvu i gljive izrežite na trakice. U tavi sa 2 žlice ulja i nasjeckanom ljutikom pržite gljive oko 2 minute da požute te ih ocijedite. U tavi 3 minute pržite celer i mrkvu. U zdjelicu stavite gljive i pirjano povrće, izmiksane filete pastrve, vrhnje i bjelanjak. Dodajte nasjeckani peršin i krasuljicu, sol i papar. Pastrvu napunite nadjevom, omotajte ih folijom za pečenje namašćenom maslacem i stavite u lim za pečenje. Pecite u pećnici koju ste prethodno ugrijali na 180 °C oko 20 minuta, potom odstranite papir i poslužite pastrvu izrezanu na kriške.

Prethodni članakNjoki s povrćem
Sljedeći članakSalata od bijelog graha i tune
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.