Pikantni bakalar

63

– 1 kg odreska bakalara
– 30 dag krumpira
– 2 rajčice (bez kožice)
– 1 zelena paprika
– 1 limun
– 2 češnja češnjaka
– svježi feferon
– 5 dag zelenih maslina
– maslac
– sol
– papar
– chilli
– 1/2 svježeg peršina

Bakalar prelijte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme očistite krumpire, rajčice i papriku i sve narežite. Ogulite češnjak, usitnite a feferon izrežite po dužini, maknite sjemenke i sitno ga narežite. Isto vrijedi i za peršin. Otopite maslac u loncu, dodajte krumpir, rajčicu, papriku, češnjak, feferon i pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Nakon toga dodajte peršin, sol i papar, chilli i masline. Kuhajte još oko 20 minuta i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakJavni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH
Sljedeći članakTortiljice sa šunkom i hrenom
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.