– 4 korabice
– 10 dag kozica
– 1 jaje
– 15 dag riže
– 2 žlicice peršina (nasjeckana)
– sol
– papar
– slatka paprika
– 250 ml temeljca
– 2 žlice maslaca
Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Korabice očistite, ogulite i izdubite. Meso korabice izrežite na sitne komadiće, pomiješajte s rižom i kozicama, dodajte žličicu peršina te začinite. Smjesom napunite korabice. Rasporedite ih na namašćenom limu, zalijte temeljcem, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da se peku oko 35 minuta. Zatim odstranite foliju, dodajte ostatak maslaca (po želji možete dodati i malo vrhnja za kuhanje). Vratite korabice u pećnicu da se još peku 10 minuta, dok ne postanu rumene. Kada su gotove ukrasite ih preostalim peršinom i poslužite.