50 dag kuhanog debelog bijelog graha
25 dag tunjevine
deblji mladi luk
4-5 sardina iz konzerve
4-5 grančica majčine dušice
vinski ocat
sol
maslinovo ulje
3 žlice kapara
3 velike rajčice

Ocijedite posebno grah, a posebno tunjevinu. Samo bijeli dio luka krupno narežite. Sardine narežite, a tunjevinu natrgajte vilicom. Natrgajte i oprane listiće majčine dušice, pa sve pomiješajte. Načinite umak od octa, ulja, soli, papra i kapara, začinite salatu i ostavite najmanje jedan sat da se sastojci prožmu. Na pladanj poslažite rajčice narezane na ploškice i na njih stavite salatu.

Prethodni članakPastrva punjena povrćem i gljivama
Sljedeći članakDan i noć
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.