– 400 g krumpira
– 600 g svježih liganja (očišćenih)
– ½ žlicice crnog papra mljevenog
– 1 žlica začina
– 100 ml maslinovog ulja
– 50 ml aceta balsamica
– 10 g kapara
– 120 g rikule
– 100 g tvrdog sira – parmezana
– 30 g jezgri oraha
– sol
Krumpir skuhajte s korom u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. Očišćene i oprane lignje narežite na kolutiće, začinite i prelijte s malo maslinovog ulja. Na dobro zagrijanoj tavi popržite pripremljene lignje dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Dodajte narezani krumpir i još malo popržite. Začinite s preostalim maslinovim uljem, acetom i dodajte kapare. U posudu za posluživanje stavite rikulu, pripremljene lignje s krumpirom i dobro promiješajte. Posluživanje: Kod serviranja dodajte na kockice narezan parmezan i ukrasite s jezgrom oraha.