25 dag makarona
30 dag rajčice – pelata
2 mlada luka
20 dag kuhane šunke
60 g maslaca
masnoća za namašćivanje oblika
žličicu kapara
žličica začinskog bilja
10 dag parmezana
200 ml vrhnja za kuhanje
3 žumanca
sol
papar
muškatni oraščić
1 filet srdele
bosiljak
Makarone kuhajte u puno slane vode oko 20 minuta da ostanu al dente. Ostavite da se ocijede. Rajčice narežite na sitne kockice. Odrežite zeleni dio mladog luka, očistite ga i sitno nasjeckajte. Narežite na sitne kockice šunku. Zagrijte u tavi 30 g maslaca pa u njemu prepržite luk da postane staklast. Propržite 3 minute rajčice i šunku. Namastite vatrostalni oblik, stavite u njega sadržaj tave, tjesteninu, kapare i začinsko bilje pa sve izmiješajte. Naribajte parmezan. Izmiješajte ga s vrhnjem i žumancima pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Prelijte preko tjestenine. Sitno nasjeckajte filet srdele. Izmiješajte ga s preostalim maslacem i stavite na tjesteninu. Pecite u pećnici 15-20 minuta. Ukrasite bosiljkom.