Maslinova ulja Oio Vivo tvrtke Oleum Maris osvojila su tri zlatne medalje u Dubaiju. Riječ je o istarskom proizvođaču koji je odavno uvršten u vrhu jedinog svjetskog vodiča za ekstra djevičanska maslinova ulja Flos Olei s iznad 90 bodova. Prije su se okitili s četiri zlata iz New Yorka, zlatom iz Londona, zlatom iz Pariza, tri zlata iz Tokija. Prošle su godine bili prvi u Monte Carlu u jednoj kategoriji. Upravo je iz Zagreba stigla obavijest (još nije bila promocija), da su među nekoliko stotina ulja dobili šest zlatnih medalja i zauzeli drugo mjesto.

Podsjetimo i da su lani osvojili drugo mjesto na tradicionalnoj Vodnjanskoj smotri ekstra djevičanskog maslinovog ulja Zlato Istre. Godinu ranije su bili pobjednici.

Potvrda stabilne kvalitete

Najnoviji uspjeh u Dubaiju komentirali su Velimir Jurić i Martin Milas, članovi Uprave tvrtke Oleum Maris.

Zlatne medalje su nesumnjivo potvrda stabilne kvalitete i da smo iz godine u godinu sve uspješniji. Iza toga je samo rad, rad i bez toga ne bi postigli ništa. Zašto smo s našim uljima sudjelovali u Dubaiju? Zato jer je zadnjih godina postao jedan od svjetskih centara poslovnih zbivanja. Tamo se održavaju mnogi svjetski ekonomski forumi, svjetska izložba EXPO, velika nogometna natjecanja. Ova kao i ostale nagrade su prije svega obaveza, jer smo dostigli razinu svjetske kvalitete. Ljudi zaboravljaju da maslinovih ulja ovakve kvalitete u svijetu ima svega 2-3 posto. Zato je naša i obaveza svih naših proizvođača da održimo taj renome, istaknuo je Jurić.

Martin Milas, član Uprave tvrtke Oleum Maris očekivao je zlato iz Dubaija i medalje ga nisu iznenadile.

Proizvodimo samo kvalitetna djevičanska maslinova ulja i to je naše trajno opredjeljenje. Iznad svega je za to ljubav prema maslinarstvu, a riječ je o dugoročnom radu i investiranju. Rezultati dolaze nakon desetak godina velikog i požrtvovnog rada. Uspjesi ne dolaze preko noći, podvukao je Milas.

Tvrtka planira širenje i već ima program povećanja broja stabal; sada je na površini od 80 hektara 15.000 maslina. Na oko 14 hektara zasadit će se još oko 5.000 stabala na zemljištu koje je očišćeno i uređeno. Glede kvalitete maslinovog ulja ovaj istarski proizvođač ima svoj plod iz kojeg dobiva vlastito ulje. To je velika prednost da ne moraju kupovati plodove od drugih proizvođača, od kooperanata.

Tvrtka Oleum Maris trenutno proizvodi oko 45 tisuća litara ekstra djevičanskih maslinovih ulja sorata istarska bjelica, vodnjanska buža, žižolera, rozinjola, bon i gajardo. Ulje plasiraju u zemlji i inozemstvu, a u sklopu maslinika imaju i prodajni punkt. Dosta ulja plasiraju tvrtkama pred Božić i Novu godinu koje za blagdane poklanjaju svojim poslovnim partnerima. Također, znatan je broj restorana i trgovina koje redovno opskrbljuju.

Ako ne bude nekih poremećaja za turističku sezonu onda će prodaja biti u redu. Izgradili smo kvalitetan sustav rada i upravljanja i vjerujem da su naših deset radnika zadovoljni. Istra je predivna i odličan je izbor za život i rad, poručio je Jurić.

 class=
Maslinik