Poštovani profesionalni proizvođači povrća i hobisti, kako smo i najavili u prošlom broju Gospodarskog lista, od ovog broja pa nadalje pokušat ćemo vam pobliže prikazati svaki proizvod tvrtke Morpho agro, način upotrebe te njegovu učinkovitost.

Počet ćemo s proizvodom PROTEKTOR 900 koji se koristi odmah prije sjetve ili sadnje i potrebno ga je primijeniti isključivo PREVENTIVNO.

Široka primjena

Mogućnosti primjene proizvoda PROTEKTOR 900 su jako široke, a najbitnije su:

– za potapanje lučica prije sadnje ( i svih ostalih lukovičastih i gomoljastih kultura)

– za potapanje svih vrsta presadnica (djeluje kao stimulator s fungicidnim svojstvima)

– za potapanje svih krupnijih sjemenki prije sjetve(grašak,grah,mahune,tikve,bob i sl.)

Kod povrća se koristi za pikiranje sadnog materijala, gomolja krumpira, presadnica povrća (rajčice, paprike, zelena salata, krastavac, tikvice, lubenica i ostalo povrće) kao i sjemenki graška, mahuna, graha itd. neposredno prije sjetve, sadnje ili presađivanja, radi zaštite od zemljišnih štetnika i neometanog nicanja.

U cvjećarstvu služi kod pikiranja tulipana, gladiola, dalija i drugog lukovičastog cvijeća, kao i korijena cvjetnih sadnica, neposredno prije sadnje ili presađivanja.

Način primjene: 50 ml Protektora 900 pomiješati s 1,5 l vode (konc. 3,3%). Lukovice, gomolji, sadnice i drugo, potopiti 30 minuta u pripremljenu radnu tekućinu, neposredno prije sadnje. Nije potrebno dodati okvašivač i druge kemikalije.

Ne preporučuje se miješanje s drugim sredstvima za istu namjenu.

Prednosti korištenja proizvoda PROTEKTOR 900

– posjeduje eko certifikat

– nema karencu 

– nije potrebna iskaznica za kupovinu zaštitnog sredstva

– nije štetan za okoliš

– broj primjena neograničen

– nema predoziranja

– nema opasnosti za čovjeka

– laka i jednostavna primjena 

– svojim mirisom i okusom uspješno odbija zemljišne štetočine (pogotovo u kombinaciji s  ufrezanom  krutom maskom)

– često imamo pojavu da nema lukove muhe i da je nije potrebno dodatno  tretirati

– izvanredno stimulira i štiti korijen biljke i omogućava joj maksimalan razvoj i pristup hranjivima i vodi  

– mogu ga koristiti hobisti i profesionalni proizvođači

– trenutno jedini proizvod na tržištu koji se smije legalno koristiti (sva kemijska sredstva su ukinuta

Nema štetnog utjecaja na tlo

Budući da je Protektor 900 napravljen od prirodnih sirovina, bez prisustva štetnih kemikalija, njegova primjena poboljšava kvalitetu tla i mikrobiološku aktivnost. Zbog toga biljke brže niču i razvijaju se. Primjena sredstva Protektor 900 ne degradira i ne onečišćuje tlo, već naprotiv poboljšava strukturu tla.

PROTEKTOR 900 je prije stavljanja na tržište i same registracije ispitan u Zavodu za javno zdravstvo u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, te je temeljem rezultata dobio eko certifikat od ovlaštene tvrtke Austria Biogarantie.

Rezultati primjene Protektora 900 nakon 7 dana – mjereno na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku
Usporedba rasta mladog luka tretiranog s Protektorom 900 i bez, na OPG

Na našem Youtube kanalu možete pogledati nekoliko video priloga s terena.

https://youtube.com/@morpho.agrohr?si=zlm4g4xylU4H_w1-

Nadamo se da će Vam ove informacije biti korisne i pomoći da postignete bolje rezultate u proizvodnji zdravih biljaka.

Ako imate  dodatna pitanja možete nas kontaktirati:

Do idućeg broja kada ćemo više pisati o praškastoj Masci i njenoj primjeni srdačno Vas pozdravljamo. Vaš Morpho Agro!

Pročitajte još:

Kako uzgojiti i zaštititi presadnice za povrtnjak?

Planirajte sjetvu za novu sezonu!

Prethodni članakKako uzgojiti i zaštititi presadnice za povrtnjak?
Sljedeći članakPlanirajte sjetvu za novu sezonu!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.