Strojevi za kultivaciju, Straddle Tractor TE6 Range – TE6.120N i TE6.150N su višenamjenski strojevi. Njihovo se lansiranje očekuje do kraja ove godine. Dizajnirani su za kultivaciju u vinogradima, elegantnog i kompaktnog dizajna, velike udobnosti i s iznimnim manevarskim mogućnostima.

Ovi strojevi sadrže najbolje inovacije dostupne na New Hollandovim strojevima, uključujući učinkovit hidraulički sustav Intelliflow™ i MyPLM Connect za maksimalnu produktivnost pomoću tehnologije.


Dostupni do kraja tekuće godine

TE6 – TE6.120N i TE6.150N su višenamjenski strojevi za kultivaciju posebno dizajnirani za uske vinograde. Zahtijevaju strojeve s ekstremnom manevarskom sposobnošću i kompaktnim dimenzijama, a koji će biti dostupni u prodaji do kraja 2023.g.

Strojevi su različitih izlaznih snaga: TE6 120 (117 KS) i TE6 150 (145 KS). Imaju 4,3L FPT 6-cilindrični motor (Stage V) i dostupni su u dvije visine donjeg okvira: 145 cm za model s niskim razmakom ili 160 cm za model s visokim razmakom. Varijabilno se prilagođavaju razmaku između redova trsova od 95 do 150 cm.

Novi strojevi za kultivaciju imaju tri točke/mjesta za pričvršćivanje raznih alata. Stražnja platforma ima kapacitet od 3,5 t i može primiti spremnik od 1500 L. TE6 su homologirani na cesti pri 40 km/h. U kabini razina buke ne prelazi 62 dB. Integrirana su dva sustava filtracije čime se produžuje vijek trajanja filtera.

Dizajn nove serije strojeva za kultivaciju u vinogradima inspiriran je konceptom Straddle Tractor, koji je kreirao New Holland u suradnji s talijanskom dizajnerskom tvrtkom Pininfarina i koji je dobitnik Good Design Award i German Design Award 2022. Stroj ima elegantan i futuristički izgled inspiriran oblikom čaše šampanjca iz vrhunskih vinogradarskih regija kao što su Champagne, Médoc i Burgundija.

Novi TE6.120N i TE6.150N zapravo su posebno dizajnirani za neke od najprestižnijih vinorodnih regija, prilagođavajući se uskim vinogradima i svakom terenu koji ima slične značajke. Maksimalna manevarska sposobnost omogućena je novim sustavom upravljanja Superlight.

Popuna stabilnost na padinama i nagibima

Thierry Le Briquer, upravitelj proizvoda i platformi za kombajne za grožđe, masline i kavu u New Hollandu kaže:

Multifunkcionalnost, mogućnost manevriranja, kompaktan dizajn i snaga. To su ključni elementi novog asortimana Straddle strojeva koji u potpunosti mijenja našu ponudu. Najbolja kvaliteta osigurana je našim inženjeringom i proizvodnjom u Centru izvrsnosti u Coëxu, u Francuskoj, gdje se ovi strojevi proizvode.

Baš kao i ostatak asortimana strojeva nove generacije New Hollanda, strojevi za kultivaciju opremljeni su inovativnom tehnologijom. Zaslon Intelliview™ IV Plus i njegovi stražnji zasloni daju potpunu kontrolu nad traktorom. My PLM Connect® omogućuje operaterima upravljanje podacima u stvarnom vremenu, kako bi se povećala učinkovitost i produktivnost. Blue Power boja odražava nove stilske linije New Hollanda i uravnotežuje eleganciju s udobnošću. Kabina nudi udobnost i visoku preglednost oko stroja. Motor FTP Industrial Stage V osigurava potpunu stabilnost na padinama i nagibima. Hidraulički sustav IntelliFlow daje uravnoteženu raspodjelu snage cijelom stroju.

Carlo Lambro, predsjednik brenda New Holland Agriculture kaže:

S velikim smo ponosom dodali ove Straddle strojeve za kultivaciju (Straddle tractor), u naš već izvrstan asortiman, s novim dizajnom. On kombinira naš dugotrajni identitet s najinovativnijim značajkama i nadahnut suradnjom s velikom dizajnerskom tvrtkom kao što je Pininfarina.

Izvor: https://www.materielagricole.info/

Prethodni članakENNA Fruit d.o.o., otkupni centar u Opuzenu
Sljedeći članakUzgoja mangulica u Hrvatskoj ima budućnost
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.