Strojevi za kultivaciju, Straddle Tractor TE6 Range – TE6.120N i TE6.150N su višenamjenski strojevi. Njihovo se lansiranje očekuje do kraja ove godine. Dizajnirani su za kultivaciju u vinogradima, elegantnog i kompaktnog dizajna, velike udobnosti i s iznimnim manevarskim mogućnostima.

Ovi strojevi sadrže najbolje inovacije dostupne na New Hollandovim strojevima, uključujući učinkovit hidraulički sustav Intelliflow™ i MyPLM Connect za maksimalnu produktivnost pomoću tehnologije.


Dostupni do kraja tekuće godine

TE6 – TE6.120N i TE6.150N su višenamjenski strojevi za kultivaciju posebno dizajnirani za uske vinograde. Zahtijevaju strojeve s ekstremnom manevarskom sposobnošću i kompaktnim dimenzijama, a koji će biti dostupni u prodaji do kraja 2023.g.

Strojevi su različitih izlaznih snaga: TE6 120 (117 KS) i TE6 150 (145 KS). Imaju 4,3L FPT 6-cilindrični motor (Stage V) i dostupni su u dvije visine donjeg okvira: 145 cm za model s niskim razmakom ili 160 cm za model s visokim razmakom. Varijabilno se prilagođavaju razmaku između redova trsova od 95 do 150 cm.

Novi strojevi za kultivaciju imaju tri točke/mjesta za pričvršćivanje raznih alata. Stražnja platforma ima kapacitet od 3,5 t i može primiti spremnik od 1500 L. TE6 su homologirani na cesti pri 40 km/h. U kabini razina buke ne prelazi 62 dB. Integrirana su dva sustava filtracije čime se produžuje vijek trajanja filtera.

Dizajn nove serije strojeva za kultivaciju u vinogradima inspiriran je konceptom Straddle Tractor, koji je kreirao New Holland u suradnji s talijanskom dizajnerskom tvrtkom Pininfarina i koji je dobitnik Good Design Award i German Design Award 2022. Stroj ima elegantan i futuristički izgled inspiriran oblikom čaše šampanjca iz vrhunskih vinogradarskih regija kao što su Champagne, Médoc i Burgundija.

Novi TE6.120N i TE6.150N zapravo su posebno dizajnirani za neke od najprestižnijih vinorodnih regija, prilagođavajući se uskim vinogradima i svakom terenu koji ima slične značajke. Maksimalna manevarska sposobnost omogućena je novim sustavom upravljanja Superlight.

Popuna stabilnost na padinama i nagibima

Thierry Le Briquer, upravitelj proizvoda i platformi za kombajne za grožđe, masline i kavu u New Hollandu kaže:

Multifunkcionalnost, mogućnost manevriranja, kompaktan dizajn i snaga. To su ključni elementi novog asortimana Straddle strojeva koji u potpunosti mijenja našu ponudu. Najbolja kvaliteta osigurana je našim inženjeringom i proizvodnjom u Centru izvrsnosti u Coëxu, u Francuskoj, gdje se ovi strojevi proizvode.

Baš kao i ostatak asortimana strojeva nove generacije New Hollanda, strojevi za kultivaciju opremljeni su inovativnom tehnologijom. Zaslon Intelliview™ IV Plus i njegovi stražnji zasloni daju potpunu kontrolu nad traktorom. My PLM Connect® omogućuje operaterima upravljanje podacima u stvarnom vremenu, kako bi se povećala učinkovitost i produktivnost. Blue Power boja odražava nove stilske linije New Hollanda i uravnotežuje eleganciju s udobnošću. Kabina nudi udobnost i visoku preglednost oko stroja. Motor FTP Industrial Stage V osigurava potpunu stabilnost na padinama i nagibima. Hidraulički sustav IntelliFlow daje uravnoteženu raspodjelu snage cijelom stroju.

Carlo Lambro, predsjednik brenda New Holland Agriculture kaže:

S velikim smo ponosom dodali ove Straddle strojeve za kultivaciju (Straddle tractor), u naš već izvrstan asortiman, s novim dizajnom. On kombinira naš dugotrajni identitet s najinovativnijim značajkama i nadahnut suradnjom s velikom dizajnerskom tvrtkom kao što je Pininfarina.

Izvor: https://www.materielagricole.info/

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakENNA Fruit d.o.o., otkupni centar u Opuzenu
Sljedeći članakUzgoja mangulica u Hrvatskoj ima budućnost
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.