Impact 25 C pouzdan je i prepoznat fungicid koji osigurava visoke i stabilne prinose.

Iz godine u godinu nameću se raznorazna pitanja vezana uz prvu zaštitu.

            Prva zaštita u proljeće

Budući da smo svjedoci ekstremnih godina, sušnih proljeća, slabih zima… osnovno pitanje koje muči poljoprivrednike jest je li potreban prvi tretman protiv bolesti ako bolesti nema. Naša preporuka jest da se ipak, unatoč tome što bolesti nema ili nije vidljiva, obavezno odradi prva zaštita s kvalitetnim fungicidom protiv bolesti.

Ono što je bitno napomenuti da je prskanje fungicidima obavezna mjera ako planiramo maksimalan prinos, a samim time i profit na kraju.

AgroChem MAKS u širokoj paleti svojih preparat ima odličan fungicid koji je dugi niz godina prisutan na tržištu IMPACT 25 SC.

            Zdrava lisna masa uz IMPACT 25 SC

Budući da je bolesti lakše liječiti preventivno, nego kurativno preporuka je koristiti IMPACT 25 SC kao preventivnu zaštitu u prvom prskanju, kako bismo očuvali zdravu lisnu masu usjeva u dozi od 0,5 l/ha. Najčešća primjena Impacta 25 SC je kad žitarice kreću iz busanja u intenzivno vlatanje. S obzirom da je u tom razdoblju vrlo gust sklop i prisutnost vlage dosta velika najčešći problemi patogena koji se javljaju su pepelnica (Erysiphe graminis),i hrđa ( Puccinia spp.). Uz navedene bolesti uporebom IMPACTA 25 SC u dozi od 0,5 l/ha značajno se smanjuje zaraza sljedećih bolesti: septoriza lista i klasa pšenice (Septoria spp.), fuzarioza (Fuzarium spp.), mrežaste pjegavosti lista ječma (Pyrrenophora teres), smanjuje zarazu sive pjegavosti lista ječma  (Rynchosporium secalis). Pepelnice i hrđe osim što naoko ne izgledaju lijepo, imaju sposobnost da se brzo šire, ali ono što je najbitnije ukoliko se ne prskaju drastično smanjuju prinos.

IMPACT 25 SC osim što je izvrstan fungicid u zaštiti lisne mase u žitaricama posebno mjesto ima u zaštiti šećerne repe protiv pjegavosti lista (Cercospora beticola).

Kao zaključak navodimo da se pravovremenim izborom fungicida IMPACT  25 SC osiguravaju visoki i stabilni prinosi u vašoj proizvodnji.  IMPACT 25 SC je standardni izbor u zaštiti žitarica  jer je najbolji omjer cijene i kvalitete koju za vas  osigurava  Agrochem MAKS.