width=– 1 kg oštrog brašna
– 7 dag kvasca
– 5 dag šecera
– 1 jaje
– 1 žlica masti
– 2 dl mlijeka
– 1 vanilin šecer
– ribana limunova korica
– sol
– marmelada od kupina
– puding od vanilije
– žumanjak za premaz

Kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna ostavite da se digne, zatim stavite u brašno i dodajte sve ostale sastojke. Tijesto zamijesite da bude glatko. Ostavite da se diže ½ sata. Razvaljajte, režite na kvadrate i stavite u namašten lim. Ostavite dizati ½ sata, premažite umućenim žumanjkom s malo šećera i pecite na umjerenoj temperaturi 20 minuta. Ohlađ ene buhtle prerežite namažite marmeladom od kupina i po želji ukrasite pudingom od vanilije.

Prethodni članakMusli štapići
Sljedeći članakZdravi napitak
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.