Tijesto:
– 3 jaja
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 dcl ulja
– 1,5 dcl mlijeka
– 25 dag brašna
– 1 prašak za pecivo
Punjenje:
– 2 žlice mlijeka
– 4-5 žlica Nutelle
– 10 dag crne čokolada za kuhanje
– mrvice ili marcipan za ukrašavanje
– čačkalice za ražnjiće
Izmutite jaja i šećer, dodajte mlijeko i ulje, brašno i prašak za pecivo te ispecite biskvit. Hladan biskvit obrežite, skinite mu koru, kako biste dobili čisti biskvit bez rumenila kore. Izmrvite ga rukom ili mikserom, te dodajte 2 žlice mlijeka, i Nutellu. Kad se svi sastojci sjedine napravite kuglice i ostavite ih da se ohlade. Potom rastopite čokoladu (možete joj dodati malo vrhnja). Zatim svaku čačkalicu umočite u čokoladu i zabodite u kuglice, te ostavite nekoliko minuta da se čokolada stegne. Nakon toga umočite kuglice u čokoladu i ukrasite po vlastitoj mašti. Tortice možete poslužiti u dubokoj čaši ili ih zabosti u stiropor kojeg ste prethodno omotali ukrasnim papirom.