width=Tijesto:
– 3 jaja
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 dcl ulja
– 1,5 dcl mlijeka
– 25 dag brašna
– 1 prašak za pecivo

Punjenje:
– 2 žlice mlijeka
– 4-5 žlica Nutelle
– 10 dag crne čokolada za kuhanje
– mrvice ili marcipan za ukrašavanje
– čačkalice za ražnjiće

Izmutite jaja i šećer, dodajte mlijeko i ulje, brašno i prašak za pecivo te ispecite biskvit. Hladan biskvit obrežite, skinite mu koru, kako biste dobili čisti biskvit bez rumenila kore. Izmrvite ga rukom ili mikserom, te dodajte 2 žlice mlijeka, i Nutellu. Kad se svi sastojci sjedine napravite kuglice i ostavite ih da se ohlade. Potom rastopite čokoladu (možete joj dodati malo vrhnja). Zatim svaku čačkalicu umočite u čokoladu i zabodite u kuglice, te ostavite nekoliko minuta da se čokolada stegne. Nakon toga umočite kuglice u čokoladu i ukrasite po vlastitoj mašti. Tortice možete poslužiti u dubokoj čaši ili ih zabosti u stiropor kojeg ste prethodno omotali ukrasnim papirom.

Prethodni članakKeksi s cimetom
Sljedeći članakLedene zvijezdice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.