25 dag margarina
25 dag šećera
30 dag mlijeka u prahu
10 dag mliječne čokolade
4 vanilin šećera
paket oblatni

šećer prelijte sa 1 dl vode i stavite da provri. Maknite s vatre pa umiješajte margarin i čokoladu. Kad se rastopi, dodajte vanilin šećer i mlijeko u prahu, sve dobro izmiješajte. Ovom smjesom premažite oblatne. Pritisnite nečim teškim da se slijepi, ostavite da se ohladi, narežite na prutiće i ukrasite čokoladnim preljevom.

Prethodni članakSlane kuglice
Sljedeći članakDžem od jabuke i bundeve
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.