PRIPREMITE ZA TIJESTO:

1 kg namjenskog brašna
1 svježi kvasac
1 žličicu šećera
1 dl ulja (suncokretovog ili biljnog)
1 žlicu soli
7 dl mlijeka

Sastojci za premazivanje:

1 jaje
1 dl ulja
malo soli (po potrebi)
sezam
mak
kim…

U 1 dl mlijeka (toplog) stavite 1 žlicu šećera i 1 svježi kvasac da se malo rastopi. U posudu stavite brašno, sol, ulje, preostalo mlijeko i kvasac. Zamijesite tijesto i ostavite da se digne. Kad tijesto nabubri, podijelite ga na 6 istih dijelova. Svaki dio posebno razvaljajte (veličine tanjura), izrežite na trake (1 cm široke) pa ih uvijte. Peciva poslažite u namašten lim i premažite jajem i uljem, možete posipati i sezamom, makom… Stavite u zagrijanu pećnicu na 200 °C. Kad se peciva zarumene, izvadite ih iz pećnice i još jednom premažite uljem.

Prethodni članakPunjeni ćevapčići
Sljedeći članakRolada u umaku od vanilije
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.