PRIPREMITE ZA TIJESTO:
1 kg namjenskog brašna
1 svježi kvasac
1 žličicu šećera
1 dl ulja (suncokretovog ili biljnog)
1 žlicu soli
7 dl mlijeka
Sastojci za premazivanje:
1 jaje
1 dl ulja
malo soli (po potrebi)
sezam
mak
kim…
U 1 dl mlijeka (toplog) stavite 1 žlicu šećera i 1 svježi kvasac da se malo rastopi. U posudu stavite brašno, sol, ulje, preostalo mlijeko i kvasac. Zamijesite tijesto i ostavite da se digne. Kad tijesto nabubri, podijelite ga na 6 istih dijelova. Svaki dio posebno razvaljajte (veličine tanjura), izrežite na trake (1 cm široke) pa ih uvijte. Peciva poslažite u namašten lim i premažite jajem i uljem, možete posipati i sezamom, makom… Stavite u zagrijanu pećnicu na 200 °C. Kad se peciva zarumene, izvadite ih iz pećnice i još jednom premažite uljem.