Tijesto
– 2,5 dcl vode
– prstohvat soli
– 12 dag margarina
– 16 dag brašna
– 4 jaja
Nadjev
– 1 puding od vanilije
Krema
– 3 žumanjka
– 8 žlica šecera
– 4 žlice brašna
– 1 puding od vanilije
– 4 bjelanjka
Vodu, sol i margarin izrezan na listiće kuhajte dok ne uzavre. Smanjite temperaturu štednjaka i odjednom dodajte svo brašno. Brzo miješajte dok se smjesa ne sjedini. Sklonite s vatre. Ostavite da se ohladi i u mlaku smjesu stalno ručno miješajući dodajte jedno po jedno jaje. Miiešajte dok smjesa ne postane jednolična, sjajna i zlatno-žuta. Lim prekrijte masnim papirom i još toplo tijesto pomoću vrećice za ukrašavanje oblikujte u štapice dužine 8 cm i širine 2 cm. Pecite 20 min na temperaturi od 220°C. Ohlađ ene eklere prerežite uzdužno (ne do kraja) i napunite kremom, za koju trebate umutiti žumanjke sa šećerom, brašnom, pudingom i 2,5 dl mlijeka. Ostalo mlijeko skuhajte i u njega ukuhajte pripremljenu smjesu. Kuhajte dok se ne zgusne. Malo ohladite i lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Eklere možete ukrasiti otopljenom čokoladom.