Dunje
– 3 šalice vode
– 2 šalice šećera
– 1 vanilin šećer
– ½ limuna
– 3 zrele dunje
Tijesto
– 3 i pol šalice brašna
– 1 žlica soli
– 1 šalica šećera
– 1 žlica praška za pecivo
– 4 jaja
– 1 i pol šalica mlijeka
– 1/4 šalice maka
– 160 g rastopljenog maslaca
Dunje, nasjeckane na kriške kuhajte zajedno s vodom, šećerom, vanilin šećerom i limunom oko 10-15 minuta te ih ostavite da se ohlade. Za tijesto posebno u jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, brašno, sol, prašak za pecivo i mak. U drugoj izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte mlijeko i rastopljeni maslac. Sjedinite sastojke, dodajte im dunje i stavite u kalupe za mu ffine. Pecite na 180 ºC oko 25 minuta.