Sastojci za podlogu:
• 25 dag brašna
• 12,5 dag maslaca
• 2 žlice kiselog vrhnja
• 10 dag šećera
• prstohvat soli
• 2 žumanjka
• korica od pola limuna

Sastojci za nadjev:
• 50 dag ribiza
• 4 bjelanjka
• 15 dag šećera
• 1 žlica gustina

Priprema za tijesto:

Od svih sastojaka izradite tijesto i stavite da se hladi oko pola sata. Nakon toga razvaljajte ga i stavite na lim obložen masnim papirom. Na razvaljano tijesto stavite opet komad papira za pečenje, te sve skupa pecite na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice.

Priprema za nadjev:

U međuvremenu od bjelanjaka napravite čvrst snijeg. Dodajte šećer dobro izmješan s gustinom, mješajte sa snijegom još nekoliko minuta. Ribize oprezno promješajte s kremom, stavite na biskvit i poravnajte.

Temperaturu pećnice smanjite na 150 stupnjeva i sve zajedno pecite još 35-40 minuta.

Prethodni članakNježna voćna šnita
Sljedeći članakRužičaste praline
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.