10 dag maslaca
30 dag brašna
10 dag šećera
1 jaje
6 listova bijele želatine
1 kg šljiva
3 žlice vode
10 dag šećera
2 žlice škrobnog brašna
2 žlice samljevenih oraha
0,50 l slatkog vrhnja
12 polovica oraha
Brašno prosijte na radnu plohu. Narezani maslac raspodijelite po njemu, pospite šećerom, a u sredini razbijte jaje. Od toga brzo zamijesite prhko tijesto, pa pokriveno ostavite dva sata u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 200°. Razvaljajte tijesto na površini posutoj brašnom, pa njime pokrijte dno i stijenku okruglog kalupa. Tijesto nabodite na više mjesta, pa ga pecite 20 minuta. Pustite tijesto da se ohladi. Omekšajte želatinu u dosta hladne vode. šljive operite, izvadite im koštice i prokuhajte pet minuta sa šećerom i malo vode. škrobno brašno rastopite u malo hladne vode, dolijte ga šljivama i još malo kuhajte. Dodajte zatim orahe i ocijeđ enu želatinu, pa nadjevom od šljiva napunite kolač. Stavite ga u hladnjak da očvrsne. Dobro istucite vrhnje pa njime i polovicama oraha ukrasite pitu.