10 dag maslaca
30 dag brašna
10 dag šećera
1 jaje
6 listova bijele želatine
1 kg šljiva
3 žlice vode
10 dag šećera
2 žlice škrobnog brašna
2 žlice samljevenih oraha
0,50 l slatkog vrhnja
12 polovica oraha

Brašno prosijte na radnu plohu. Narezani maslac raspodijelite po njemu, pospite šećerom, a u sredini razbijte jaje. Od toga brzo zamijesite prhko tijesto, pa pokriveno ostavite dva sata u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 200°. Razvaljajte tijesto na površini posutoj brašnom, pa njime pokrijte dno i stijenku okruglog kalupa. Tijesto nabodite na više mjesta, pa ga pecite 20 minuta. Pustite tijesto da se ohladi. Omekšajte želatinu u dosta hladne vode. šljive operite, izvadite im koštice i prokuhajte pet minuta sa šećerom i malo vode. škrobno brašno rastopite u malo hladne vode, dolijte ga šljivama i još malo kuhajte. Dodajte zatim orahe i ocijeđ enu želatinu, pa nadjevom od šljiva napunite kolač. Stavite ga u hladnjak da očvrsne. Dobro istucite vrhnje pa njime i polovicama oraha ukrasite pitu.

Prethodni članakKrema od bresaka
Sljedeći članakTorta s grožđem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.