Pripremite za nadjev:
300 g oguljenih i mljevenih badema
200 g šećera
malo soli
150 g maslaca
2 jaja
4 žlice slatkog vrhnja
4 kruške
Pripremite za prhko tijesto (kalup 20- 24 cm) :
120 g maslaca
200 g glatkog brašna
2 žlice šećera
3-4 kapi ekstrakta od badema
naribanu koricu limuna
2-3 žlice ledene vode ili vina
Brašno pomiješajte s maslacem narezanim na kockice i šećerom i izmiksajte. Dodajte naribanu koricu limuna i ekstrakt gorkog badema pa umijesite tijesto. Tri četvrtine tijesta razvaljajte izmeđ u dvije plastične folije, stavite u kalup i pecite na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Za nadjev izmiksajte maslac i šećer dok postane pjenasto, dodajte mljevene bademe (sameljite ih s malo šećera da ne puste masnoću), jedno po jedno jaje i na kraju slatko vrhnje. U međ uvremenu ogulite kruške, očistite sredinu i narežite ih na kockice. Pečeno tijesto malo ohladite, temperaturu pećnice smanjite na 160. Stavite nadjev na tijesto, utisnite kruške. Razvaljajte preostalu četvrtinu tijesta pa njime pokrijte pitu. Premažite vrh tijesta s malo mlijeka i pospite mljevenim bademima. Pecite još 30-40 minuta na 160 stupnjeva.