width=Tijesto:
– 40 dag oštrog brašna
– 30 dag margarina
– 1 žumanjak
– 1 cijelo jaje
– 1 vrećica kvasca
– 6 dag šećera
– mlijeko
– malo soli

Nadjev:
– 50 dag brusnica iz kompota ili džema
– 10 dag margarina
– 10 dag šećera
– 1 jaje
– 1 dl kiselog vrhnja
– 15 dag izmrvljenih piškota
– vanilin šećer
– korica limuna

Priprema tijesta:
U brašno stavite margarin, dodajte žumanjak i cijelo jaje, šećer, pjenicu dignutu u 0,5 dl mlijeka i s malo soli. Sve umijesite u glatko tijesto i pustite malo počivati na hladnijem mjestu. Zatim tijesto razvaljajte (u dvije ili tri savijače), namažite nadjevom, savijte i stavite u namašten lim da se malo diže i ispecite na 200 °C.

Priprema nadjeva:
Margarin, šećer i vanilin šećer izmiksajte , dodate jaje , kiselo vrhnje te naribanu koricu limuna. Premažite tijesto pa na taj premaz stvite ocijeđene brusnice i pospite izmrvljenim piškotama. Prije pečenja saviječe lagano izbodite i premažite mješavinom mlijeka i jaja.

Prethodni članakMedena srca
Sljedeći članakCrno-bijeli keksi
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.