PRIPREMITE ZA ROLADU:

35 dag ribiza
2 žlice šećera u prahu
3 jaja
15 dag šećera
malo soli
15 dag brašna

Za umak:

100 ml mlijeka
125 ml vrhnja
1 štapić vanilije
3 žumanjka
5 dag šećera

Ribiz očistite, stavite u zdjelu i pospite šećerom u prahu pa ga potisnite vilicom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator na 180). Na pari tucite jaja, žlicu tople vode, šećer i malo soli dok se krema zgusne. Kada se krema zgusne postupno umiješajte prosijano brašno. Ulijte biskvit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Biskvit razmažite i pecite 12-15 minuta. Pažljivo ga izvadite i maknite papir za pečenje. Premažite ga ribizom i zavijte u roladu.
Za umak od vanilije kuhajte mlijeko. Nakon što ste dodali vrhnje i sredinu vanilije, istucite žumanjke i šećer i polako ulijte u vruće mlijeko. Tucite sve zajedno na laganoj vatri dok se ne zgusne. Umakom prelijte narezane rolade.

Prethodni članakDomaće pecivo
Sljedeći članakJaffa kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.