width=• 4 jaja
• 16 dag brašna
• 16 dag šećera u prahu
• 2 žlice tople vode
• 4 žlice ruma
• 2 žlice pekmeza (npr. od trešnje)
• 2 dag tamne čokolade (ribane)
• 16 dag šećera u prahu (za glazuru)
• 3 žlice crnog vina
• 2 žlice ruma (za glazuru)

BISKVIT
Žumanjke pomiješajte s vodom, brašnom i šećerom u prahu. (tko želi može dodati i malo soka od limuna). Istucite pjenasto. Isto tako istucite bjelanjke, te ih dodajte prvoj smjesi. Pecite na 220 ºC, 10 – 15 minuta, te ostavite da se ohladi.

KREMA
Razrežite biskvit na dvije polovice. Pomiješajte rum, pekmez i čokoladu te namažite na jednu polovicu. Poklopite drugom polovicom. Sve skupa izrežite u male kockice.

GLAZURA
šećer u prahu pomiješajte s crnim vinom, rumom, na način da dobijete glatku smjesu. Time premažite kockice, te ostavite da se osuše.

Prethodni članakPita od ribiza
Sljedeći članakKrekeri
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.