6 jaja
12 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

krema:
700 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
8 žlica šećera
2 kisela vrhnja
125 g margarina
450 g ocije đenih marelica iz kompota

Žumanjke izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte i dodajte razmućeni puding i kiselo vrhnje te sve zajedno kratko prokuhajte. Na kraju u toplu kremu dodajte 125 g margarina. Kremom premažite vrući biskvit, posipajte kokosovim brašnom te na to pravilno rasporedite polovice marelica.

Prethodni članakČokoladni kolutići
Sljedeći članakKocke Katarina
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.