PRIPREMITE:
250 g glatkog brašna
20 g svježeg kvasca (pola kocke)
100 ml mlijeka
40 g šećera
vanilin šećer
1/4 žlicice soli
koricu jednog limuna
koricu jedne naranče
2 veća žumanjka
60 g otopljenog maslaca
Za ukrašavanje pripremite:
1 žumanjak
žlicu mlijeka
3 lješnjaka
6 grožđica
Kvasac razmrvite u mlakom mlijeku, dodajte žličicu šećera i ostavite na toplom da se zapjeni. U međuvremenu u posudu stavite brašno, dodajte sol, šećer i vanilin šećer i promiješajte. Dodajte koricu limuna i naranče, maslac i žumanjke te na kraju dignuti kvasac. Ručnim mikserom sa spiralnim nastavcima umijesite glatko tijesto. Tijesto izvadite na pobrašnjenu plohu te ga mijesite rukama još 5 minuta. Ono mora biti meko, gipko i elastično, ali ne i ljepljivo, pa po potrebi dodajte još brašna. Tijesto vratite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom dok ne udvostruči volumen, oko 45 minuta.
Pećnicu zagrijte na 180 °C i veliki lim obložite papirom za pečenje. Dignuto tijesto kratko premijesite na pobrašnjenoj radnoj plohi te ga podijelite na tri jednaka dijela. Od svakog dijela odvojite jednu veću lopticu za trbuščić i jednu manju za glavu. Ostatak tijesta podijelite na šest malih kuglica, pa oblikujte četiri šapice i uši. Sve dijelove dlanom malo spljoštite i prebacite na lim te pažljivo spojite. Po potrebi ih možete slijepiti s malo vode.
Žumanjak razmutite uz dodatak mlijeka i time premažite zečiće, pa im kao oči i njuškicu utisnite grož ice i lješnjake. Ostavite ih da se dižu još 10-15 minuta, a zatim pecite 15-20 minuta, ovisno o pećnici.