width=

Pripremite:

Biskvit:
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica brašna
• 2 žlice kakaa
• 1 vanilin šećer
• 1 prašak za pecivo

Krema:
• 5 žumanjka
• 15 dag šećera
• 1,5 dl mlijeka
• 4 žlice brašna
• 125 dag maslaca
• 2 kivija (ili marelice izrezati na sitne komade)
• ½ l vrhnja za šlag
• 1 vrećica šlagfixa
• 2 vrećice preljeva za torte

Priprema:

Za biskvit:
Mikserom izmiješajte sve sastojke za biskvit i podijelite na dva jednaka dijela.U jedan dio staviti kakao, te ispecite žutu i tamnu koru (na 180 ºC oko 20 min.)

Za kremu:
Žumanjke mutite na pari te dodajte mlijeko, vaniliju, brašno i kivi. Kada se zgusne, prohladiti i umješajte izmućen maslac. Vrhnju dodajte šlag fix (šećer po želji), te ga istucite. Pečene kore prepolovite uzdužno i punite kremom i šlagom. Vrh torte ukrasite kriškama kivija ili marelica, te ga zaljite preljevom za torte kojeg ste napravili prema uputama na vrećici.

Prethodni članakŠufnudle u umaku od gljiva
Sljedeći članakPita od ribiza
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.