Biskvit:
✦3 jaja
✦9 dag šećera
✦1 vanilin šećer
✦5 dag čokolade za kuhanje
✦5 dag maslaca
✦½ dcl mlijeka
✦½ dcl vrele vode
✦14 dag oštrog brašna
✦1 žlica kakaa
✦2/3 praška za pecivo
Priprema: Miksati žumanjke i obje vrste šećera u pjenastu smjesu. Čokoladu i maslac otopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici, malo ohladiti, pa dodati žumanjcima. Dodati vrelu vodu i mlijeko te postupno dodavati prosijano i pomiješano brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa sjedini umiješati polako pjenjačom snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu promjera 26 cm, na 180 °C, 30 – 40 minuta. Provjeriti čačkalicom pečenost biskvita. Ubosti čačkalicom u sredinu biskvita, ako ostane čista i suha, biskvit je pečen. Ohladiti i prerezati vodoravno na pola.
Krema:
✦6 jaja
✦30 dag šećera
✦1,5 dcl soka od naranče
✦ribana korica naranče
✦5 žlica maslaca
✦½ l vrhnja za šlag
✦1 mljevena želatina
Priprema: Miksati jaja i šećer dok se ne zapjeni. Dodati sok od naranče i ribanu koricu. Na pari kuhati oko 10 minuta na umjerenoj vatri i stalno miješati pjenjačom. Paziti da se smjesa lagano zagrijava i da ne zakipi. Kad se zgusne, maknuti s vatre i miješajući dodati listiće maslaca sobne temperature. Posudu staviti u hladnu vodu da se smjesa ohladi, pa umiješati čvrsto tučeni šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici. Poprskati prvi biskvit mlijekom, pa staviti pola kreme.
Žele:
✦7 dcl soka od naranče
✦5 žlica gustina
✦5 žlica šećera
Priprema: Od ukupne količine soka uzeti nekoliko žlica, te u njemu razmutiti gustin i šećer. Zakuhati u ostatak soka stalno miješajući. Kuhati par minuta, pa ostaviti par minuta da se malo ohladi. Na kremu staviti pola mlakog želea, staviti u hladnjak na par minuta da se stisne, pa ponoviti postupak; biskvit, krema, žele. Tortu staviti u hladnjak na barem 3 sata, a najbolje preko noći. Ukrasiti po želji, čokoladnim pločicama, preljevom od čokolade ili šlagom.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice