Sastojci:
45 dag kuhanih i oguljenih kestena
50 dag lisnatog tijesta
20 dag tučenog slatkog vrhnja
maslac
12 dag parmezana (ili sličnog sira) u komadu
vinjak ili konjak
sol
Priprema:
Razvucite lisnato tijesto, podijelite ga na 3 dijela i izbodite ih vilicom. Svaki dio stavite na lim za pečenje, navlažite vodom pa pospite naribanim parmezanom (nekoliko kriški parmezana ostavite za ukrašavanje). Pecite 15 minuta u pećnici na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice i orežite rubove tako da sva tri dijela budu jednaka. Kestene propržite na žličici maslaca, posolite, zalijte prstom vinjaka ili konjaka i zapalite. Kestene propasirajte i ostavite da se ohlade. Pasirane pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i dobivenom smjesom premažite sva tri komada lisnatog tijesta. Komade tijesta stavite jedan na drugi tako da dobijete tortu. Tortu premažite ostatkom nadjeva sa svih strana, ukrasite kriškama sira i kestenom na vrhu.
Slana torta od kestena
Slana torta od kestena