15. i 16. listopada 2021., u hotelu Sheraton u Zagrebu, održat će se 2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva. Konferenciji će nazočiti predstavnici tijela državne, lokalne i regionalne uprave. Osim njih i članovi akademske i znanstvene zajednice, relevantni stručnjaci i analitičari, poljoprivrednici te civilno društvo. U sklopu programa će biti izloženi domaći poljoprivredno-prehrambeni proizvodi.

Osim toga, uručit će se odluke i ugovori iz mjera Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Održat će se i brojne edukativno-informativne prezentacije, kao i panel rasprava na temu perspektive poljoprivrede u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici.

Prvog dana konferencije predviđena je prezentacija online platforme za informiranje i savjetovanje poljoprivrednika pod nazivom eSavjetnik. Bit će predstavljene i izmjene zakonodavnog okvira važnog za povećanu proizvodnju kvalitetne i zdrave hrane, izazovi pred hrvatskim šumarstvom u svijetlu nove EU šumarske strategije, strateški značaj drvne industrije Republike Hrvatske, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede do 2030. Također i analiza potencijala pašnjačkih površina i prijedlog mjera za razvoj pašnjačkog stočarstva na području krških pašnjaka.

U sklopu konferencije bit će uručene odluke i ugovori o potpori za projekte sufinancirane iz Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Održati će se i međuresorna rasprava koja će sagledati perspektivu poljoprivrede u kontekstu nove ZPP obilježene klimatskim promjenama. U okviru konferencije održat će se prezentacije na teme Nacionalnog sustava označavanja domaćih proizvoda „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“, strateških smjernica za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina te stanja ribljih resursa u Jadranu i provedbe EU fondova u ribarstvu.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje