22.2.2023. otvoren je Regionalni distribucijski centar za voće i povrće u Osijeku.

Premijer Andrej Plenković je na otvaranju istaknuo da Vlada već drugi mandat stavlja veliki akcent na razvoj istoka Hrvatske.

-Vjerujem da će svi ovi projekti omogućiti bolju gospodarsku i socijalnu situaciju. Mogu ublažiti negativan prirodni priraštaj i smanjiti iseljavanje iz Hrvatske, dodao je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas u Osijeku na svečanosti otvorenja Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće. Riječ je o prvom takvom centru u Hrvatskoj, a vrijednost investicije je 14,6 milijuna eura.  

U svom obraćanju na otvorenju centra, premijer Plenković istaknuo je da je Vlada svjesna brojnih izazova s kojima se suočavaju hrvatski poljoprivrednici.

-Odlučni smo kroz niz mjera pomagati, i to nacionalnim i europskim sredstvima, ulaganje u moderniziranje poljoprivredne infrastrukture, u povećanje kvalitete hrane i u jačanje konkurentnosti hrvatskih proizvođača, poručio je.

Pohvalivši ovaj izvanredni projekt koji proizvođačima omogućava da imaju kvalitetan proizvod koji mogu prodati na tržištu po povoljnijim uvjetima, podsjetio je na brojne druge projekte koje je Vlada u proteklih sedam godina realizirala u Slavoniji, kao i na one koji će se tek ostvariti.

Istaknuo je da Vlada već drugi mandat stavlja veliki akcent na razvoj istoka Hrvatske.

Vjerujem da će svi ovi projekti omogućiti bolju gospodarsku i socijalnu situaciju. Ublažiti će negativan prirodni priraštaj i smanjiti iseljavanje iz Hrvatske, dodao je.

Prethodni članakMeso divljači – izvor visokovrijednih nutrijenata
Sljedeći članakZmajeva krv – suzbija infekcije i liječi rane
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.