Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) te tehničku podršku Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) u povodu nacionalnog obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana sigurnosti hrane organizira 10. lipnja 2024. godine u 11:00 sati u Osijeku, na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek (Aula Magna), okrugli stol pod nazivom „Sigurnost hrane: Spremni na neočekivano“.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana sigurnosti hrane naglašava važnost spremnosti za incidente u području sigurnosti hrane. Zahtijeva predane napore kreatora politika, tijela nadležnih za sigurnost hrane, primarnih poljoprivrednih proizvođača, subjekata u poslovanju s hranom i potrošača.

Okrugli stol planiran je kao interaktivna rasprava s visokim predstavnicima javnog i privatnog sektora. Okrugli sotl bi trebalo biti mjesto za otvaranje važnih pitanja kao i iznalaženja odgovora na postojeće i buduće izazove.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na konferencija@hapih.hr.