Konačno nam je stiglo najdraže doba godine – sezona roštiljanja. Proljeće je idealno vrijeme za pripremu hrane na otvorenom, a roštilj je i idealan povod za uživanje u prirodi. To je razdoblje posebnih grumanskih užitaka uz druženje s prijateljima i obitelji i opravdano zaslužuje posebnu pažnju od same pripreme namirnica, marinade, pa do cjelokupne izvedbe. Biranje namirnica i priprema hrane u toj se prigodi pretvara u pravi mali ritual. Svaki sastojak se pažljivo bira, a uz odličan okus sve važniji postaju i kvaliteta i sastav proizvoda. Svaka obitelj ima svog majstora od roštilja. Tko je tvoj? 🙂

Na našoj facebook stranici dijelimo 5 kuharica Roštilj u domu i prirodi do 10.05.2021.

Ako svog majstora roštilja želite počastiti nezamijenjivom kuharicom, mi ćemo vas počastiti s besplatnom poštarinom:

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakVjesnik proljeća – ljekoviti jaglac
Sljedeći članakMini kivi – zasadite super namirnicu!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.