Konačno nam je stiglo najdraže doba godine – sezona roÅ”tiljanja. Proljeće je idealno vrijeme za pripremu hrane na otvorenom, a roÅ”tilj je i idealan povod za uživanje u prirodi. To je razdoblje posebnih grumanskih užitaka uz druženje s prijateljima i obitelji i opravdano zaslužuje posebnu pažnju od same pripreme namirnica, marinade, pa do cjelokupne izvedbe. Biranje namirnica i priprema hrane u toj se prigodi pretvara u pravi mali ritual. Svaki sastojak se pažljivo bira, a uz odličan okus sve važniji postaju i kvaliteta i sastav proizvoda. Svaka obitelj ima svog majstora od roÅ”tilja. Tko je tvoj? šŸ™‚

Na naŔoj facebook stranici dijelimo 5 kuharica RoŔtilj u domu i prirodi do 10.05.2021.

Ako svog majstora roÅ”tilja želite počastiti nezamijenjivom kuharicom, mi ćemo vas počastiti s besplatnom poÅ”tarinom: srcset=

Prethodni članakVjesnik proljeća – ljekoviti jaglac
Sljedeći članakMini kivi – zasadite super namirnicu!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i druÅ”tveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i viÅ”ebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodiÅ”nje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglaÅ”ivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 ā€“ 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baÅ”tina, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na druÅ”tvenim mrežama, DruÅ”tvo agrarnih novinara Hrvatskeā€¦ Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenoÅ”enje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspjeÅ”niji.