Tijesto:
✦ 5 jaja
✦ 5 žlica šećera
✦ 70 g maslaca
✦ 170 g brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 2,5 žlice čokolade u prahu
✦ 80 g čokolade za kuhanje
Sirup:
✦ 300 ml vode
✦ 200 g šećera
✦ 2 vanilin šećera
Krema:
✦ 1500 ml mlijeka
✦ 12 žlica šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 10 žlica škrobnog brašna (gustina)
✦ 2 žlice brašna
✦ 200 g margarina
✦ 200 g mliječne Milka čokolade
Dekoracija:
✦ 400 ml vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti jaja sa šećerom dok ne posvijetle. Dodati otopljeni maslac, te brašno pomiješano s praškom za pecivo, čokoladom u prahu i ribanom čokoladom za kuhanje. Sjediniti i uliti u kalup dimenzije 24 x 37 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 25 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Priprema sirupa: Sve sastojke pomiješati i kuhati 10 minuta. Preliti po ohlađenom biskvitu.
Priprema kreme: Odvojiti 500 ml mlijeka i pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom, škrobnim brašnom i brašnom, te ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati do guste smjese, te ostaviti da se ohladi pokriveno plastičnom folijom. Dodati margarin sobne temperature i izraditi zajedno mikserom. Biskvit premazati s tankim slojem kreme, a u ostatak kreme dodati čokoladu otopljenu na pari i malo ohlađenu. Dobivenu tamnu kremu premazati po tankom sloju svijetle kreme.
Dekoriranje: Kolač premazati s čvrsto tučenim vrhnjem za šlag. Po njemu naribati čokoladu.
Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“