Tijesto (za oko 24 spojena keksića):

✦100 g maslaca

✦65 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦100 g glatkog brašna

✦100 g prženih mljevenih badema

Priprema: Od maslaca, šećera, vanilin šećera, braš­na i badema zamijesiti tijesto i razvaljati ga na po­brašnjenoj radnoj površini na 4 – 5 mm debljine. Pomoću okrugle modlice rezati krugove i slagati na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 10 – 12 minuta.

Krema:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦90 g maslaca

✦100 ml kuhane instant kave

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Čokoladu, maslac i kavu kuhati do guste smjese pa postupno dodati vrhnje za šlag. Ohladiti kremu na sobnoj temperaturi, pa u hladnjaku pola sata. Kremu izraditi mikserom. Spajati kekse pomo­ću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom. Ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakOsvrt na pčelarsku 2022. godinu
Sljedeći članakBoemka
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.