Uzmite ubrano bilje, istresite ga od eventualnih nepoželjnih sastojaka te ga složite u male svežnjeve (5-10 grančica). Nemojte raditi preguste svežnjeve zbog rizika od truljenja i propadanja. Svaki svežanj zavežite tankim konopčićem. Svežnjeve okrenite naopačke pa ih stavite na neko suho, prozračno i tamno mjesto, gdje neće biti izloženi direktnom suncu. Bilje u svežnjevima možete nježno umotati u muslin ili ga zaštititi papirnatom vrećicom s prethodno izbušenim rupama, što će bilju pružiti zaštitu od eventualne prašine. Objesite ga negdje na povišeno mjesto. Kad se bilje osuši, nakon otprilike dva tjedna, uklonite s njega muslin ili papirnatu vrećicu. Smrvite ga i pohranite u staklenku s poklopcem.
Pročitajte još:
Sušenje ljekovitog i aromatičnog bilja
Načini sušenja ljekovitog bilja
Sušenje ljekovitog i aromatičnog bilja u dehidratoru
Sušenje ljekovitog i aromatičnog bilja u pećnici
Čuvanje osušenog ljekovitog i aromatičnog bilja