Nakon što ste odabrano bilje osušili, vrijeme je da ga pohranite na za to prikladno mjesto. Bilje prvo smrvite prstima ili pak u mužaru. Pripremite staklenke pa ih napunite biljem. Stavite poklopac i zalijepite naljepnicu s nazivom biljke na svaku staklenku kako biste znali o kojem se bilju točno radi. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu, podalje od izvora svjetlosti i topline, primjerice u kuhinjskoj ladici ili pretincu. U staklenkama nakon nekoliko dana ne bi trebalo biti tragova vlage. Ako je ima, to znači da vaše bilje nije ispravno i dobro osušeno. Osušeno ljekovito bilje može vam trajati od 6 mjeseci do godinu dana. U tom razdoblju ono će imati najbolji okus i intenzitet arome.
Pročitajte još:
Sušenje ljekovitog i aromatičnog bilja
Načini sušenja ljekovitog bilja
Sušenje ljekovitog i aromatičnog bilja u svežnjevima
Sušenje ljekovitog i aromatičnog bilja u dehidratoru
Sušenje ljekovitog i aromatičnog bilja u pećnici