Sastojci:
75 dag junetine, 75 dag luka, 1 režanj češnjaka, 3 žlice ulja, 1 žlicu paprike u prahu, mljeveni kim, 1 žličicu mažurana, ribanu koricu od 1/2 limuna, 1 litru mesne juhe, 2 dag pirea od rajčice, sol, papar
Priprema:
Meso narežite na kockice. Očistite i krupno narežite luk te nasjeckajte češnjak. Meso propržite na ulju. Izvadite meso iz posude i na istom ulju propirajte luk i češnjak. Meso vratite u posudu, posipajte paprikom, mažuranom, kimom, naribanom limunovom koricom, posolite i popaprite. Dodajte pire od rajčice i pola od ukupne količine juhe. Kuhajte pokriveno 60 minuta na umjerenoj vatri. Postupno dodajte preostalu juhu. Posolite i popaprite. Poslužite toplo, s pire krumpirom ili palentom.
Bečki gulaš
Bečki gulaš