Sastojci:
7 crvenih paprika
3 fileta sardina (iz staklenke)
60 g kapara
250 g ljutike
1/2 svežnjića peršina
1/2 svežnjića kopra
6 žlica maslinova ulja
800 g mljevene teletine
2 jaja
sol
papar
2 žlice umaka worcester
2 žličice mljevene paprike
100 ml bijelog vina
400 ml telećeg temeljca
2 lovorova lista
1 žličica škroba
Priprema:
Zagrijte grill u pećnici. Operite 6 paprika, posušite ih i stavite na lim. Zatim ih pecite 10- ak minuta, a pri tome ih više puta okrenite. Izvadite ih i malo ohladite. Gornju četvrtinu odrežite kao poklopac te uklonite sjemenke. Sardine i kapare ocijedite. Sardine i 1 žlicu kapara nasjeckajte. Oljuštite i nasjeckajte 100 g ljutike. Začinsko bilje operite, protresite, a peršin nasjeckajte. Kockice ljutike propirjajte na 2 žlice vrućeg ulja. Dodajte peršin, propirjajte i ostavite da se malo ohladi. Zatim to pomiješajte sa sardinama, nasjeckanim kaparama, mljevenim mesom, jajima, solju, paprom i umakom worcester. Time nadjenite paprike. Stavite natrag poklopce i lagano ih pritisnite. Pečnicu zagrijte na 200 °C. Preostalu ljutiku oljuštite i narežite na tanke rezance. Operite 1 papriku, očistite je i nasjeckajte. Kopar usitnite. Ljutiku i papriku popržte u posudi za pečenje na 4 žlice ulja te začinite mljevenom paprikom. Na to stavite paprike te ulijte vino i temeljac. Dodajte lovorove listove te posolite i popaprite. Pecite 25 – 30 min. Posudu izvadite, umak zgusnite škrobom i zakuhajte ga. Dodajte preostale kapare i kopar.