1 žemlja

1 mali luk

400 g mljevene govedine

350 g mljevene svinjetine

sol

papar

naribani muškatni oraščić

1 jaje

1 glavica bijelog kupusa

kim

200 g korjenastog povrća

3 žlice ulja

4 ploške nemasne dimljene slanine

1 žlica brašna

Namočite žemlje za nadjev u toplu vodu te nakon 20 minuta istisnite vodu. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Dobro izmiješajte mljeveno meso, žemlje, luk, sol, papar, muškatni oraščić i jaje. Izrežite korijen kupusa. Odvojite velike listove. Zakuhajte slanu vodu, ostavite listove u njoj nekoliko minuta, a potom ih isperite vodom i ostavite da se ocijede. Razdijelite listove, pospite solju, paprom i kimom. Stavite na njih nadjev. Oblikujte rolice. Operite i sitno narežite korjenasto povrće. U tavi zagrijte ulje i popržite povrće te ga dodajte uz rolice od kupusa na koje stavite slaninu. Pecite u pećnici 45 minuta, a potom izvadite. Izmiješajte brašno i vodu pa umiješajte u umak od pečenja i kratko prokuhajte. Poslužite umak uz savitke.

Prethodni članakKrem juha od tikvica i poriluka
Sljedeći članakPuretina punjena špinatom i sirom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.