PRIPREMITE:

750 g mesa (teletine, svinjetine i govedine)
2 luka
celerov korijen (200 g)
1 mali peršinov korijen
750 g krumpira
1 poriluk
3 mrkve
sol
mljevenu papriku
0,5 l bistre mesne juhe
1 vezicu peršina
grančice svježeg mažurana

PRIPREMA:

Meso narežite na manje kockice. Očistite luk, mrkvu, celer, peršinov korijen, poriluk, krumpir i sve sitno narežite. U posudu slažite slojeve mesa, luka, povrća i krumpira. Začnite solju i mljevenom paprikom. Zalijte juhom i u poklopljenoj posudi lagano kuhajte 70 minuta. Malo prije kraja kuhanja promiješajte složenac, ako je potrebno dodajte još malo juhe, pospite sitno sjeckanim peršinom i listićima mažurana.

Prethodni članakPizzete od patlidžana
Sljedeći članakPunjeni ćevapčići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.