ZA TIJESTO:
140 g brašna
50 g češnjaka
100 g maslaca
50 g šećera
žumanjak

ZA NADJEV:
250 g mascarponea
2 žlice šećera
150 ml slatkog vrhnja
450 g jagoda
6 žlica mlijeka
140 g mliječnih karamela
85 g prženih lješnjaka

Zamijesite tijesto od lješnjaka, maslaca, šećera, žumanjka i dvije žlice hladne vode. Tanko ga izvaljajte te ispecite. Rastopite karamele u mlijeku. Izmiješajte mascarpone sa šećerom, istucite vrhnje i umiješajte ga u sir. Dodajte polovicu narezanih jagoda.
Rasporedite dvije trećine preljeva od karamela po tijestu pa dodajte nadjev od mascarponea. Preostale jagode poslažite po nadjevu, prelijte ih ostatkom preljeva od karamela i prženim Iješnjacima.

Prethodni članakŽele od ribizla
Sljedeći članakSvatovske kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.