PRIPREMITE:
50 dag glatkog brašna
1,5 dl mlijeka
1 dl jogurta
12 dag margarina
žlica šecera
malo soli
1/2 kocke svježeg kvasca

Za nadjev:
25 dag šunke
20 dag naribanog sira (koji se topi)
25 dag guste rajčice
malo origana

Za premazivanje:
1 jaje

Izmiješajte izdrobljeni kvasac, dodajte pola mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna, sve promiješajte i ostavite oko 10 min da se diže. U veću posudu za miješanje dodajte rastopljeni (i ohlađ eni) margarin, jogurt, dignuti kvasac, sol, postupno dodavajte brašno i mijesite dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Sve formirajte u loptu i ostavite pokriveno na toplom mjestu da se diže oko 30-ak min.

Pripremite nadjev: šunku sitno nasjeckajte, dodajte joj origano, rajčicu i sve promiješajte.

Dignuto tijesto razvaljajte tanko pa ga narežite na trake širine 2 cm. Svaku traku prepolovite i zarolajte u spiralu, a svaku spiralu uvijte u krug.U pleh obložen papirom za pečenje složite gnijezda i premažiteih jajem. U sredini svake pogačice napravite manju rupicu i u nju stavite nadjev, pospite je naribanim sirom i pecite na 200 ºC oko 20 min.

Prethodni članakAloe vera – čudo prirode
Sljedeći članakPunjeni juneći odresci s povrćem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.