Za nadjev:
- 50 dag miješanog mljevenog mesa
- 24 kom cannellona
- 1 srednju glavicu luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlicicu suhog timijana
- 1 žlicicu suhog origana
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
- sol
- papar
- 5 dl šalše
- 2 žlice brašna
- 1 jaje
- 1 – 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlicu maslaca
Za umak:
- 4 dl pileće juhe
- 4 dl vrhnja za kuhanje
- 2 dl mlijeka
- 6 – 8 dag brašna
- 6 – 8 dag maslaca
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- 5 dag gauda sira
- 5 dag parmezana
Postupak:
Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte.
U tavici zagrijte 2 žlice maslinovog ulja, dodajte luk, češnjak i staklasto popržite.
Meso dodajte luku i nastavite pržiti dok ne promijeni boju. Začinite s peršinom, timijanom, origanom, soli i paprom. Zatim šalšom zalijte i pustite da kuha dok tekućina ne ishlapi.
Pospite s brašnom, kratko promiješajte, te maknite s vatre. Ostavite da se malo ohladi.
U ohlađenu smjesu dodajte jaje, krušne mrvice i promiješajte. Mješavinom punite cannellone.
Za umak:
Zagrijte maslac u loncu, dodajte brašno i kratko (svijetlo) popržite. Postupno dodajte juhu od povrća, vrhnje za kuhanje i mlijeko, neprestano miješajući da se ne stvore grudice. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 – 20 minuta. Začinite paprom i muškatnim oraščićem.
Dodajte naribani gauda sir i izmiješajte. Pećnicu zagrijte na 180°C.
Odgovarajuću posudu za pečenje namažite maslacem, dno posude prekrijte 1/3 bešamel umaka, na to složite cannellone jednu do druge i prelijte ostatkom umaka. Pospite naribanim parmezanom i pecite oko 40 minuta.