1 kg očišćenih buča
4 jaja
8 dag margarina
15 dag brašna
1 vanilin šećer
200 ml vode
10 dag šećera
malo soli
10 dag šećera u prahu za posipanje
Buču očistite, naribajte, stavite u posudu i kuhajte na pari 15 minuta. Maknite posudu s vatre i izmiksajte buče u glatku smjesu. U veću posudu ulijte vodu, malo soli, šećera i margarin. Posudu stavite na vatru i dodajte brašno. Miješajte na vatri dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Maknite posudu s vatre pa kada se ohladi, dodajte vanilin šećer. Miješajući dodajte jaja i smjesu od buča te nastavite miješati dok ne dobijete jednoliko tijesto. Žlicom uzimajte tijesto i pecite ga u vrućem ulju na jednoj i drugoj strani. Ispečene žličnjake stavite na papir da se ocijede i pospite šećerom u prahu.