pileća prsa
20 dkg špinata
1/2 dl ulja
2 režnja mesnate slanine
2 feferona (slatka ili ljuta, prema ukusu)
žlica senfa
sol i papar po ukusu

U vrućoj vodi blanširati špinat pa ga usitniti. Pileća prsa zasijeći nožem skoro do kraja kako bi dobili jednu veliki odrezak (filet), istući batom za meso, premazati senfom, posoliti i popapriti. Na odrezak složiti slaninu, špinat i feferone pa zarolati po dužini. Krajeve dobro uvući prema unutra (kao kod sarmi) i pričvrstiti čačkalicama. Ovako pripremljen svitak ispeći na roštilju ili gril tavi sa svih strana, na srednjoj vatri. Ako je vatra prejaka, meso će izgoriti, a ako je preslaba, piletina će se previše posušiti. Gotovi svitak poslužite s rižom kojoj ste dodali pirjano povrće (rajčice, grašak, papriku, mrkve, mahune…)

Prethodni članakKrem juha
Sljedeći članakNabujak od povrća
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.