src=– šaran od 1,5 do 2 kg
– 100 g dimljene slanine
– 4 češnja češnjaka
– 1,5 kg krumpira
– 2 dl vina
– sol
– malo ulja

Očistite šarana pa ga posolite. Zarežite ga na više mjesta po površini i u utore ugurajte češnjak. Krumpir ogulite, narežite na ploške i napola skuhajte. U pouljenu vatrostalnu posudu stavite ploške krumpira. Na njega položite šarana i prekrijte ga slaninom narezanom na ploške. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva pa pecite 45 minuta. Otvorite pećnicu i prelijte šarana i krumpire vinom pa pecite još 45 minuta.

Prethodni članakBakalar preliven vermuthom i umakom od sira
Sljedeći članakDjedov brk
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.