Sastojci za podlogu:
• 25 dag brašna
• 12,5 dag maslaca
• 2 žlice kiselog vrhnja
• 10 dag šećera
• prstohvat soli
• 2 žumanjka
• korica od pola limuna
Sastojci za nadjev:
• 50 dag ribiza
• 4 bjelanjka
• 15 dag šećera
• 1 žlica gustina
Priprema za tijesto:
Od svih sastojaka izradite tijesto i stavite da se hladi oko pola sata. Nakon toga razvaljajte ga i stavite na lim obložen masnim papirom. Na razvaljano tijesto stavite opet komad papira za pečenje, te sve skupa pecite na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice.
Priprema za nadjev:
U međuvremenu od bjelanjaka napravite čvrst snijeg. Dodajte šećer dobro izmješan s gustinom, mješajte sa snijegom još nekoliko minuta. Ribize oprezno promješajte s kremom, stavite na biskvit i poravnajte.
Temperaturu pećnice smanjite na 150 stupnjeva i sve zajedno pecite još 35-40 minuta.