– 1 kg janjećeg odreska
– 5 dag slanine
– 12 dag maslaca
– 3 mrkve
– 1 peršinov korijen
– 1 komad celera
– 300 ml bistre mesne juhe
– lovorov list
– majčina dušica
– bosiljak
– papar
– chilli
– 50 dag sezonskog povrća
– 4 žlice Madeira-vina
Slaninu narežite na kratke trake. Oštrim nožem izbodite meso i ubodite komadiće slanine. Odrezak pecite na maslacu 30 minuta na umjerenoj vatri, često ga prelijevajući maslacem. Krupno narežite mrkvu, peršinov korijen i celer. Dodajte mesu 200 ml juhe. Potom dodajte narezano povrće, lovor, majčinu dušicu, bosiljak papar i chilli. Pecite u pećnici 40 minuta. Očistite i operite sezonsko povrće pa ga odvojeno skuhajte u preostaloj juhi. Stavite meso na zagrijani pladanj i dodajte povrće. Procijedite umak, začinite ga vinom i poslužite s odreskom i povrćem.